X

L’oposició demana una investigació i la dimissió dels alts càrrecs vacunats

El PP demana que intervengui l'Oficina Anticorrupció per esclarir si es van cometre irregularitats

03/02/2021

L’oposició demana una investigació i la dimissió dels alts càrrecs vacunats

Com cada dimecres, reunió de la Junta de Portaveus al Parlament i avui, a la sortida, la polèmica sobre la vacunació d’alts càrrecs de l’IB-Salut ha centrat les declaracions dels partits. Aquests alts càrrecs, que s’ha sabut que es van vaccinar el primer dia de la campanya de vacunació, són el coordinador de l’estratègia de vacunació contra la colvid, Carlos Villafáfila, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguelez. També del Consell de Mallorca, la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, va rebre el vaccí aquell dia perquè sobraven dosis.

El president del PP, Gabriel Company, ha afirmat que registraran un escrit al Parlament “sobre el que hauran de pronunciar-se tots els partits per a instar a l’Oficina Anticorrupció investigar aquests casos de vacunació irregular”. Company ha exigit la dimissió d’aquest tres càrrecs del PSIB i ha assenyalat que “desgraciadament no són els primers i molt ens temem que tampoc seran els darrers casos de càrrecs polítics vacunats abans d’hora que s’aniran coneixent”.

En la mateixa línia, Vox ha reclamat com són els protocols de vacunació i que s’esclareixin els fets per saber “per què algunes persones s’han botat el protocol”. Per la seva banda, Ciutadans ha qualificat “d’escàndol que hi hagi càrrecs que facin servir la seva posició per botar-se-se la coa de vacunació”.

entres els socis de Govern també creix el malestar. Per una banda, MÉS ha exigit obrir immediatament una investigació interna que permeti esclarir els fets, així com depurar responsabilitats polítiques. Unides Podem ha demanat que dimiteixin o que siguin cessats.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat que si algú es botés el protocol “òbviament s’han de prendre decisions” però ha afirmat que s’han seguit els protocols i que són els tècnics els qui decideixen a qui s’administra la vacuna: “No es vacuna a ningú per ser polític, es vacuna sota criteris tècnics”.

03/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris