X

Ultimàtum de MÉS per Mallorca al PSIB per la vacunació: “Explicacions o dimissions”

Fixen les pròximes 24 hores, fins a demà divendres, com a data límit per rebre una justificació convincent dels socis de Govern

04/02/2021

Ultimàtum de MÉS per Mallorca al PSIB per la vacunació: “Explicacions o dimissions”

Francina Armengol va criticar ahir MÉS per no mostrar les seves peticions en els espais del Consell de Govern i fer-ho a través dels mitjans de comunicació. /EFE


Les vacunacions que han desfermat la polèmica

Els ecosobiranistes eleven el to i parlen de malestar entre els socis de Govern per mor de la vacunació de càrrecs nomenats pel PSIB. Les explicacions públiques que han donat fins ara tant la presidenta del Govern com la consellera de Salut, Patrícia Gómez, no els convencen. Fixen les pròximes 24 hores, fins a demà divendres, com a data límit per rebre una justificació convincent del PSIB. Uns arguments que si no els convencen es traduïran en la petició de dimissions.

En una entrevista al programa ‘Al Dia’ d’IB3, el diputat de Més per Mallorca, Josep Ferrà, ha qüestionat l’ètica del fet que sis càrrecs es vacunessin el 27 de desembre, el primer dia de la campanya. Salut les ha justificat perquè són gestors directes de la pandèmia i perquè just aquell dia, a la residència de la tercera edat on va començar la campanya, varen sobrar dosis del vaccí. Els ecosobiranistes no ho veuen clar , sobretot perquè -segons Ferrà- no hi ha comunicació entre els socis del pacte. Assegura que fa una setmana que esperen explicacions internes dels socialistes.

El conseller de Model Econòmic i portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha intentat rebaixar tensions però reconeix que hi ha nirvis i la “sensibilitat a flor de pell”.

Ara, a la polèmica, s’hi afegeixen els ecosobiranistes menorquins. El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, sosté que aprofitar-se del càrrec per vacunar-se abans d’hora és una forma de corrupció.

Ahir, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va rebutjar comentar les crítiques de MÉS i va assenyalar que aquestes qüestions les han de parlar directament entre els socis en els espais del Consell de Govern, “i no a través dels mitjans de comunicació”.

04/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris