X

Alaró, capdavanter en instal·lar un parc fotovoltaic a la depuradora d’aigües residuals

La instal·lació està formada per 240 panells i ha suposat una inversió de gairebé 54.000 euros, de la qual ENDESA és l'adjudicatària

04/02/2021

Alaró, capdavanter en instal·lar un parc fotovoltaic a la depuradora d’aigües residuals

Alaró és un dels primers municipis on s’ha instal·lat un parc fotovoltaic a la depuradora d’aigües residuals del poble. Suposa un estalvi anual de 10.000 euros a la comunitat autònoma.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, explica que aquesta instal·lació està formada per 240 panells i ha suposat una inversió de gairebé 54.000 euros, de la qual ENDESA és l’adjudicatària. Yllanes celebra que aquest projecte, a més d’una font d’estalvi econòmic i d’emissions de CO2, ha generat una vintena de llocs de feina. “Suposa un estalvi de 101.819 kg, la qual cosa equival a 10.000 viatges amb cotxe de Palma a Cala Rajada”, assegura.

El batle d’Alaró, Llorenç Perelló, valora positivament aquest model de protecció del medi ambient. Encara que demana més agilitat en el procés per part de l’administració, ja que diu “fa més de 3 anys que varen començar les tasques de tramitació d’aquest parc”. Perelló proposa alternatives per no consumir territori, com aprofitar espais municipals. “S’ha de posar en valor el poder dels ajuntaments a l’hora de lluitar contra el canvi climàtic a l’hora d’oferir espais. Es poden aprofitar espais municipals, com escoletes o poliesportius, i no crearien tant impacte com es fa en finques i espais en zones rústiques”, explica.

El director general d’ENDESA a Balears, Martí Ribas, ha explicat que la instal·lació de fotovoltaiques en aquesta estació depuradora són una solució per minvar la dependència de les energies fòssils.

Per al període 2022-2023, ENDESA també ha estat l’adjudicatària del segon lot del contracte del subministrament d’energia elèctrica per als edificis i les instal·lacions de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i del sector públic instrumental que en depèn. Aquest lot fa referència als subministraments en baixa tensió d’ABAQUA i de la resta de subministraments en alta i baixa tensió de la CAIB i del sector instrumental que en depèn.

04/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris