X

Negueruela defensa prioritzar la vacunació de comunitats que viuen del turisme

El conseller de Model Econòmic creu que s'han de protegir els treballadors d'un sector amb molts de contactes

04/02/2021

Negueruela defensa prioritzar la vacunació de comunitats que viuen del turisme

El conseller de Model Econòmic defensa que l’estratègia de vacunació ha de tenir en compte, en una fase més avançada, les economies més basades en el sector serveis. És un dels temes que ha abordat Iago Negueruela aquest dijous en una entrevista a Al Dia, d’IB3 Ràdio.

Negueruela s’alinea amb altres veus del sector turístic i demana que es prioritzi la vacunació a les comunitats que depenen més d’aquesta indústria, una vegada -diu- que es completi la immunització de les franges d’edat més vulnerables i es plantegi el torn de la població general. Petició que respon a dos motius, assegura, per garantir la salut dels treballadors en contacte permanent amb turistes i per reactivar el motor econòmic.

El conseller destaca que les Balears són una de les comunitats que més ajudes directes ha donat durant aquesta crisi als sectors més afectats per la pandèmia, però reconeix que falta més implicació en aquest sentit del govern espanyol. “Després dels ERTO, ara falta aquesta passa”, afirma Negueruela qui ha insistit que es pactarà amb els empresaris de la restauració i el comerç el ritme de la reobertura d’establiments. Recorda però que serà lenta i progressiva, pel fet que la pressió hospitalària encara és molt alta.

04/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris