X

Continua la investigació de la presumpta xarxa d’explotació sexual de menors desarticulada

La Policia aporta gravacions on es veuen els maltractes que, si es negaven, rebien els familiars de les menors

05/02/2021

Continua la investigació de la presumpta xarxa d’explotació sexual de menors desarticulada

El Ministeri de l’Interior s’ha dirigit al govern de Guinea Equatorial perquè interrogui la dona que suposadament capta menors que després són prostituïdes a Menorca. La Policia demana també protecció per a dues joves que van fugir de l’illa per deixar de ser abusades. Els agents han aportat al jutge gravacions de veu i un vídeo on es veuen els maltractes que, si es negaven, rebien els seus familiars de part de militars guineans.

La Policia Nacional fa passes per protegir totes les víctimes de la presumpta xarxa d’explotació sexual desarticulada a Menorca, després que el jutge hagi deixat en llibertat provisional i en mesures cautelars, els detinguts. La decisió no ha agradat els agents, que cerquen més proves i més víctimes.

En les darreres hores, s’ha posat en contacte amb els enllaços del Ministeri d’Interior establerts a Guinea Equatorial per localitzar una jove que suposadament va ser explotada sexualment a l’illa quan era menor. De fet les al·lotes que es negaven a mantenir relacions eren extorsioandes.

La Policia també demana a Guinea que cerqui una dona, filla de la  suposada cap  de la trama que, servint-se dels seus contactes entre els militars, hauria captat al·lotes vulnerables per fer-les passar per familiars i introduir-les així a l’illa. Aquesta, així com la víctima, ara resideixen a la capital, Malabo.

Els altres implicats, que el jutge posà en llibertat, provenen d’una mateixa zona vulnerable del país, Mongomo, però una altra de les menors, de 16 anys, viu ara a França, i la policia fa gestions amb Europol per a trobar-la

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris