X

28 morts amb Covid-19 en cinc dies

Gener ha estat el segon mes amb més morts, després de l'abril de l'any passat. En total, han mort 114 persones

05/02/2021

28 morts amb Covid-19 en cinc dies

Els casos confirmats de coronavirus són ja 53.599 aquest divendres, 241 més que ahir. Així, la xifra de contagis torna a nivells del començament de la tercera onada, la primera setmana de desembre.

Per 12è dia consecutiu es tornen a registrar més altes que contagis: 459 persones han superat la covid en les darreres 24 hores i el total de curats és de 45.870. Això fa que els casos actius, els que tenen la malaltia ara mateix, segueixin baixant fins als 7.105.

Pel que fa a la pressió hospitalària, les UCIs continuen al 43% de la seva ocupació. Avui hi ha 132 persones a les unitats de cures intensives, 8 menys que ahir. Set d’aquests són pacients de Mallorca. Amb tot, en cinc dies, des del dilluns, hi ha gairebé un centenar menys de malalts a planta.

28 MORTS EN NOMÉS CINC DIES:

Amb els contagis a la baixa,  el que no baixa són les morts. En els 5 dies que duim de febrer, Salut ha notificat 28 morts. I venim d’un més de gener molt dur. Ha estat el segon més amb més morts, després de l’abril de l’any passat. En total, el gener han mort 114 persones.

I aquesta és la xifra de víctimes mortals registrada cada dia del mes de gener. En el 4 de gener, només aquell dia no va morir ningú per Covid a les Balears.

A més, hi ha un altre període crític, són 10 dies, entre el 12 i el 21 de gener, aquí hi ha 4 dies en que moriren 7 persones cada dia.

LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ: 

De moment, la vacunació ha permès que, a tot el país, comenci a baixar la incidència de la COVID a les residències.

Regne Unit estudiarà combinar dues vacunes distintes tant per afavorir la logística com per augmentar la immunitat de les persones. L’assaig el faran amb persones majors de 50 anys.
El que sí que se sap ja és que les persones que han passat la malaltia els basta només una dosi de vacuna per assolir un nivell alt d’anticossos. A més, les autoritats insisteixen a la població que les mesures de protecció han de continuar fins que no s’hagi vaccinat el 70 per cent de gent.

Aquí, a les illes, s’han registrat de moment, una dotzena de persones reinfecctades. 

Mentrestant, continuen asimptomàtics els 5 usuaris de la residència de Montuïri que varen rebre la segona dosi de la vacuna el 20 de gener i ahir donaren positiu. Els ancians ara són a la residència de General Riera on en fan el seguiment i eviten que ells puguin contagiar a algú.

Experts de Salut expliquen que la vacuna evita desenvolupar la malaltia, però no contagiar-se o contagiar. Estudis en fase inicial assenyalen que, en concret, la vacuna d’Oxford sí que evitaria el contagi i no només contreure la malaltia.

Precisament, però, aquesta és la vacuna que Sanitat ha decidit no administrar als majors de 80 anys i estudia si inocular-la a majors de 65 perquè manquen proves de seguretat en gent major. De moment, el procés de vacunació ha permès que baixi de manera destacada la incidència de casos a residències.


Les oficines d’Anticorrupció de Balears, Catalunya i València s’uneixen per investigar les vacunacions irregulars
Les vacunacions que han desfermat la polèmica
El coronavirus desterra la grip estacional

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris