X

Luis Huerta: “L’única excepció per poder acomiadar empleats és acreditar risc de concurs de creditors”

Si un acomiadament no està justificat, s'han de tornar les bonificacions de tota la plantilla

05/02/2021

Luis Huerta: “L’única excepció per poder acomiadar empleats és acreditar risc de concurs de creditors”

La nova pròrroga dels ERTO manté la prohibició d’acomiadar treballadors durant un període de 6 mesos per a les empreses que s’hagin acollit en aquestes bonificacions. L’única excepció seria  acreditar que l’acomiadament és imprescindible per evitar un concurs de creditors. Però l’advocat laboralista, Luis Huerta, explica que “a la norma no queda clar com s’ha de justificar aquesta situació. Les empreses que facin acomiadaments han de prendre les màximes salvaguardes possibles per poder acreditar que existeix aquest risc. La forma en què ho interpretin els inspectors es veurà en el futur”.

EMPRESES AL LÍMIT

El cert és que ja hi ha moltes empreses que s’estan plantejant aquesta opció, perquè no poden mantenir més temps els seus empleats. “No totes les empreses tenen una exempció del 100% en el pagament de la Seguretat Social i, davant l’absència d’ingressos, es fa complicat mantenir la plantilla”, diu Huerta. L’advocat també recorda que, si es realitza un sol acomiadament no justificat, s’han de tornar les bonificacions a la Seguretat Social de tota la plantilla.

“Potser una solució més flexible hauria estat l’obligació de tornar les bonificacions rebudes exclusivament per l’empleat al qual s’aplica l’acomiadament no justificat”. El cost de tornar totes les bonificacions seria tan alt que, en aquests moments, “hi ha poques empreses que s’ho podrien permetre”.


109 empreses de Balears es declaren en concurs de creditors el 2020
La PIMEM proposa rescatar les empreses i no els bancs per sortir abans de la crisis

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris