X

Les UCIs pateixen encara la saturació de la 3ª onada de la covid

Els metges que hi treballen esperen una millora de la situació en les properes setmanes

06/02/2021

Les UCIs  pateixen encara la saturació de la 3ª onada de la covid

La situació de sobrecàrrega a l’UCI de Son Espases continua sent molt complicada. Als malalts per covid hi ha que assisitir els altres crítics que no deixen d’arribar a l’hospital. Els metges que hi treballen esperen una millora de la situació en les properes setmanes, un cop s’estabilitzi del tot el nombre de contagis per coronavirus.

Joan Antoni Llompart, metge adjunt de l’UCI de Son Espases, diu que ja es comencen a donar més altes que ingressos, però que l’ocupació de l’UCI continua alta, també per mor del trasllat de pacients crítics de l’hospital Can Misses d’Eivissa.

Els malalts no Covid a l’UCI són prop de 40 i es fa complicat tenir llits suficients.

Una previsible situació de millora que és molt lenta en arribar per les característiques pròpies del procés de la malaltia. Un de cada 3 pacients que entra a l’UCI no la supera. “Quan un malalt s’infecta, si arriba a l’UCI segurament han passat ja dues o tres setmanes, i passa el mateix per veure la milloria aquí a les UCI. Són estades molt llargues i veim la milloria amb un decalatge (de temps) molt important respecte a allò que es veu en el carrer”, explica Joan Antoni Llompart.


Mallorca baixa dels 220 casos per cada 100.000 habitants
210 nous casos de Covid-19 a Balears i 4 morts
L’hospital de Son Espases forma més de 80 infermeres per donar suport a les UCI

06/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris