X

Gómez: “Amb cadascuna de les morts, una sempre pensa si s’hi podria haver fet res més”

És el principal retret que es fa la consellera de Salut quan es compleix un any del primer cas de Covid-19 a les Balears

07/02/2021

Gómez: “Amb cadascuna de les morts, una sempre pensa si s’hi podria haver fet res més”

“Amb cadascuna de les morts, una sempre pensa si s’hi podria haver fet res més. La dificultat és saber, des del primer dia, quines són les mesures que s’han de posar en marxa”. Aquest és el principal retret que es fa la consellera de Salut quan es compleix un any del primer cas de Covid-19 a les Balears.

A Patrícia Gómez li pesen els morts per coronavirus i es pregunta què podrien haver fet diferent. “Hi ha mesures que són molt dures. És ver que sense salut no hi ha economia, però sense economia de vegades no hi ha suficient salut. S’ha d’equilibrar i, amb el que sabem ara, tant de bo haguéssim començat amb l’ús de la màscara abans”. “Crec que a cadascuna de les mesures que hem pres li podríem haver fet qualque retoc perquè fos 100% efectiva”, afegeix.

Gómez recorda moments d’angoixa en la primera onada. “Ens hem trobat amb molts gran dificultats, com per exemple comprar al mercat xinès que no coneixíem. Vam passar alguns dies terribles”, reconeix.

D’aquells dies terrribles, a la incertesa pel futur. “Jo era optimista el mes de desembre, ara no ho som tant, perquè pens que la desescalada s’ha de fer bé. Abans d’intentar obrir per Pasqua de manera global, hem d’assegurar la temporada d’estiu”. 


Avui fa un any del primer contagi per coronavirus a Balears
El resum d’un any de coronavirus a les Balears

07/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris