X

Mallorca commemora els 500 anys de l’inici de les Germanies

Una sublevació popular contra els poders de l'època que s'ha recordat a tots els municipis de l'illa amb la lectura d'un manifest

07/02/2021

Mallorca commemora els 500 anys de l’inici de les Germanies

Mallorca commemora els 500 anys de l’inici de les Germanies. Una sublevació popular contra els poders de l’època que s’ha recordat a tots els municipis de l’illa amb la lectura d’un manifest. Aquest ha estat el sus d’una efemèride que se celebrarà durant tot l’any.

El manifest llegit aquesta jornada ha expressat que “la Mallorca que avui es rebel·la contra la injustícia social, que reivindica el dret a la sobirania política, que renega del patriarcat, que abandera la defensa del territori i la llengua i la cultura catalanes, que lluita contra el canvi climàtic, que aspira a una societat cohesionada i solidària, és hereva dels agermanats”.

Segons la comissió organitzadora del 500 aniversari de les Germanies, els motius d’aquella revolta continuen plenament vigents. A més de llegir el manifest, a Algaida, Biel Majoral, Delfí Mulet i Biel Torres han interpretat els versos de “Jo sóc català”, escrits fa gairebé un segle per Pere Capellà.

07/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris