X

El Parlament rebutja la participació telemàtica dels diputats de Menorca i les Pitiüses

El reglament de la cambra autonòmica ho preveu i s'ha posat en pràctica durant el confinament

08/02/2021

El Parlament rebutja la participació telemàtica dels diputats de Menorca i les Pitiüses

El portaveu del Grup Mixt-Més per Menorca, Josep Castells, en una imatge d'arxiu.

El Parlament no permet la participació telemàtica dels diputats de Menorca i les Pitiüses, malgrat que el reglament ho contempla. Els diputats del grup Mixt fa temps que insisteixen en la importància de poder participar en les comissions sense haver de desplaçar-se fins al Parlament. El darrer recurs de reconsideració que han presentat ha estat desestimat per la Mesa del Parlament.

Durant l’estat d’alarma es va habilitar un sistema que permetia la seva intervenció per videoconferència, però el 21 de juny es va modificar l’acord i va quedar sense efecte.

Més per Menorca, però, va intentar mantenir la participació a distància i no se’ls va permetre. Com a conseqüència no van poder prendre part de tres comissions parlamentàries, la qual cosa, consideren, vulnera el seu dret a participació política. El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, argumenta que habilitar un sistema per participar de les sessions per videoconferència, a més d’estar previst al reglament, permetria a la cambra un estalvi important en dietes i desplaçaments.

Uns arguments que fan referència a la denúncia anònima que ha arribat a l’Oficina Anticorrupció per la qual, presumptament, diputats menorquins i eivissencs haurien cobrat dietes  i quilometratge fora de l’activitat parlamentària.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris