X

Una mateixa agència de viatges concentra el 68% dels bitllets per desplaçaments finançats pel Govern

Més per Menorca demana que es barati la normativa per poder repartir els fons entre agències de totes les illes

08/02/2021

Una mateixa agència de viatges concentra el 68%25 dels bitllets per desplaçaments finançats pel Govern

Una mateixa agència de viatges concentra el 68 per cent dels bitllets per desplaçaments d’esportistes, malalts o personal públic que són finançats pel Govern.
Les agències de Menorca s’hi oposen i demanen que es canviï la normativa autonòmica perquè els fons es reparteixin d’una forma més equilibrada. Més per Menorca trasllada aquest dimarts el debat al Parlament.

Una de les agències de viatges més importants de Menorca, Viatges Magon, ha hagut de tancar sis de les seves nou oficines a causa de la crisi. En aquesta situació, consideren imprescindible que el Govern reformi el sistema de contractació centralitzada dels viatges que paga. En concret el de la gestió dels desplaçaments dels esportistes, clubs i seleccions autonòmiques. Amb xifres del 2019, representen el 68 per cent del total dels viatges finançats amb doblers públics.

Els representants de Més per Menorca formularan demà al Ple del Parlament una pregunta en aquest mateix sentit i presentaran (a la Comissió d’Assumptes Institucionals) una Proposició No de Llei modificació del servei de contractació actual que, segons asseguren, causa que gran part es concentri en una o dues empreses, ja que en moltes ocasions un dels requisits és tenir oficines a cada una de les Illes.

Més per Menorca proposa o bé generalitzar el sistema de contractació individualitzat com es fa en el cas dels usuaris de l’Ib-Salut que s’han de traslladar a Mallorca, o dividir els contractes en lots a cadascuna fer les illes amb la voluntat que les agències locals també hi puguin optar. També proposen que quan no es consideri adient implantar el model de contractació individualitzat, l’existència d’oficines presencials a cadascuna de les illes es consideri com un mèrit i no com un requisit.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris