X

El bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, renuncia rebre la segona dosi del vaccí

L'exbisbe de Mallorca va rebre la primera dosi a la Casa Sacerdotal i nega cap tracte de favor

08/02/2021

El bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, renuncia rebre la segona dosi del vaccí

L’exbisbe de Mallorca i actual bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, ha negat “cap tracte de favor” al rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, fet que la Consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana investiga per si s’hagués produït o no de manera irregular, i ha renunciat rebre la segona dosi després de la “repercussió mediàtica”.

Des del Bisbat d’Oriola-Alacant han confirmat en un comunicat que Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna a la Casa Sacerdotal però han assenyalat que ho va fer “sense cercar cap tracte de favor” i “seguint la dinàmica de les altres campanyes de vacunació”, a causa de la seva “vinculació sanitària”.

No obstant això, Murgui ha renunciat rebre la segona dosi de la vacuna per la “repercussió mediàtica causada per la interpretació d’aquest fet” i pel “bé espiritual de tots els fidels” de la Diòcesi d’Oriola-Alacant.

El Bisbat ha assenyalat que Murgui s’ha posat “en mans de la Sanitat Pública” per a completar la seva vacunació “quan, on i com determini l’autoritat sanitària”.

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va obrir una investigació sobre la vacunació contra la Covid-19 del Bisbe d’Oriola-Alacant i determinar si aquesta s’ha produït o no de manera irregular. La Diòcesi va negar que el prelat hagi cercat “cap tracte de favor sanitari” i van asseverar que “ha complert el protocol prescrit, com en les altres situacions sanitàries que ha viscut”.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris