X

Teresa Matas, materialitzant paisatges de foscor

'Dark Landscapes' es pot visitar fins el 27 de març al casal Son Tugores d'Alaró

08/02/2021

Teresa Matas, materialitzant paisatges de foscor

5 anys de foscor. És el que recull l’exposició ‘Dark Landscape’. Més d’una quarantena d’obres que l’artista Teresa Matas va crear entre el 2014 i el 2019, i que generen un paisatge monocromàtic i inquietant d’obscuritat.

Sempre vestida de negre, Teresa Matas es confon entre les seves obres. Les creacions i la creadora formen una unitat, i són testimoni de 5 anys de producció obsessiva amb teles reciclades. “Vaig començar a pintar de negre tota aquesta roba que era de color” recorda Matas. Metres i metres de tela, que pintava sense aturar.

Bastidors de fusta embenats amb tela. Quadres i escultures gairebé premonitòries d’un present desconcertant. “Què estava fent jo?” es demana l’artista. Passat el temps, s’ha adonat que es tracta “d’aquest paisatge obscur que ens ha vengut després, aquestes finestres on hem hagut de guaitar per mirar a fora”.

Però tanmateix l’obscuritat, ha estat sempre present en l’obra de Matas. I part del procés, ha estat també trobar el perquè. “Als anys 90 vaig començar a vestir-me de negre i després ha vengut la mort del meu fill”, explica Matas. Ella sempre s’ha demanat, “perquè em vesteixo de negre, si jo estim tant la vida?”.

Ella mateixa ens dona la resposta. El negre és el color que millor expressa el seu sentir. Ho podeu descobrir, fins al 27 de març, al casal Son Tugores d’Alaró.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris