X

Es reprèn l’excavació de la fossa de Porreres

A la primera fase, que va tenir lloc l'any 2016, s'exhumaren 55 cossos, 6 dels quals els trobaren allà on ara s'està excavant

08/02/2021

Es reprèn l’excavació de la fossa de Porreres

Quatre anys després de la primera intervenció, avui s’han reprès les tasques d’exhumació de la fossa de Porreres.  Els arqueòlegs de la societat Aranzadi han tornat al cementeri per acabar la feina que no pogueren fer llavors, perquè s’havien d’enderrocar uns nínxols. Pensen que, davall, hi pot haver més cossos de represaliats pel franquisme.  A la primera fase, que va tenir lloc l’any 2016, s’exhumaren 55 cossos, 6 dels quals els trobaren allà on ara s’està excavant. En la memòria de la fossa,  l’historiador Bartomeu Garí apuntava que en aquesta fossa hi podria haver enterrades fins a 120 persones.

Els treballs per intentar localitzar els cossos dels represalitats pel franquisme en aquesta fossa de Porreres es preveu que tenguin una durada de fins a 10 dies. Amb motiu de la pandèmia de la Covid 19, l’informació sobre l’evolució de l’excavació s’oferirà a través de les xarxes socials del govern. Es volen evitar desplaçaments al cementiri dels familiars de les víctimes que, en general, és gent gran.

 

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris