X

La pandèmia agreuja el procés perquè els treballadors tinguin reconeguda la incapacitat laboral

Els sindicats denuncien que l'Institut Nacional de la Seguretat Social es troba bloquejat per manca de personal i per l'obligatorietat de demanar cita prèvia

08/02/2021

La pandèmia agreuja el procés perquè els treballadors tinguin reconeguda la incapacitat laboral

La pandèmia agreuja el procés perquè els treballadors que ho necessiten tenguin reconeguda la incapacitat laboral. Els sindicats denuncien que l’Institut Nacional de la Seguretat Social es troba bloquejat per manca de personal i per l’obligatorietat de demanar cita prèvia. En conseqüència, molts treballadors van a fer feina, tot i el dolor que pateixen.

Treballadors com Paqui Gregori, que fa 36 anys que treballa a Quesería Menorquina. Li han diagnosticat una malaltia degenerativa que li impedeix dur una vida normal i després d’un any i mig de baixa, l’Institut Nacional de la Seguretat Social l’ha donat d’alta de manera automàtica, sense que cap metge l’hagi visitat. Per això està obligada a fer feina.

Els sindicats denuncien que el tràmit per veure reconeguda la incapacitat laboral s’arriba a allargar més d’un any i mig, amb el perjudici que comporta per al treballador i per a l’empresa. La situació és recurrent. De fet, a Quesería Menorquina, una de les empreses més grans de l’illa, amb 150 treballadors, es troba cada any amb un o dos casos similars al de Paqui.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris