X

Convocades vagues indefinides de neteja que afecten 25 municipis de Mallorca

El motiu és el bloqueig del conveni col·lectiu que s'estava negociant

09/02/2021

Convocades vagues indefinides de neteja que afecten 25 municipis de Mallorca

Ara mateix hi ha convocades, a Mallorca, 4 vagues indefinides de neteja i recollida de residus per aquesta setmana, que afecten 25 municipis i 90 treballadors. Les dues primeres estan anunciades per dijous a la mancomunitat del Raiguer i a Son Servera, a partir de les deu del vespre. Divendres que ve s’iniciarà a Sant Llorenç, i dissabte a la mancomunitat del Pla.

La vaga convocada al Raiguer afecta 8 municipis de la Mancomunitat; tots manco Inca i Marratxí. Els sindicats UGT i CCOO l’acaben d’anunciar després que, en la reunió celebrada al TAMIB, no s’ha arribat a cap acord. El motiu és el bloqueig del conveni col·lectiu de l’empresa que es negociava, atesa la nova licitació del servei. Denuncien que en els nous plecs de condicions només es preveu una pujada salarial del 4 per cent en 8 anys. Demanen l’equiparació dels sous base a tots els municipis i un conveni d’àmbit autonòmic .

La Mancomunitat, per la seva banda, considera que tant els municipis com l’empresa han complit amb els punts acordats i argumenta que no poden realitzar determinades modificacions quan la setmana que ve ja sortirà la nova licitació. Els batles afectats del Raiguer es reuneixen avui migdia per analitzar la situació i prendre’n mesures conjuntes.

La vaga de neteja indefinida convocada a la Mancomunitat del Pla, afecta els 14 municipis que la componen.

09/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris