X

L’Ajuntament de Marratxí assegura que Aena estudiarà una nova proposta del parc fotovoltaic de Son Bonet

El gestor aeroportuari no renunciaria al projecte però s'hauria compromès a fer una nova proposta dins les possibilitats tècniques

09/02/2021

L’Ajuntament de Marratxí assegura que Aena estudiarà una nova proposta del parc fotovoltaic de Son Bonet

L’Ajuntament de Marratxí ha informat aquest dimarts, després de la reunió que ha mantingut a Madrid amb representants d’Aena, que l’ens aeroportuari es compromet a fer una nova proposta del parc foltovoltaic de 32.000 plaques solars que Aena vol aixecar a l’aeròdrom de Son Bonet, a un solar del Pla de na Tesa. A la reunió han assistit el batle, Miquel Cabot, el primer tinent, Joan Francesc Canyelles, i el senador del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, i per part d’Aena, el seu president i conseller delegat, Maurici Lucena.

Segons el comunicat, Aena no renuncia al projecte però s’hauria compromès a fer una nova proposta del parc “dins les possibilitats tècniques que no en condicioni la viabilitat”. Això després que l’Ajuntament de Marratxí hagi mostrat el seu rebuig: “hem expressat el desacord que compartim amb els veïnats respecte a la ubicació del parc, ens han escoltat atentament i ens han mostrat sensibilitat a la nostra reclamació, però ens han comunicat que no volen renunciar al projecte”, han dit. Per tot, el consistori “esperarà ara aquesta nova proposta i valorarà si compleix amb les reivindicacions que hem exposat”.

El parc fotovoltaic ocuparà gairebé 20 hectàrees i comptarà amb una inversió de 13,4 milions d’euros. El solar on el preveu instal·lar Aena és propietat del gestor aeroportuari però, gràcies a un acord verbal amb l’ajuntament, els veïnats del Pla de na Tesa i del Pont d’Inca el fan servir com a zona verda o d’esbarjo des de fa 40 anys. Una concessió que, segons l’Ajuntament de Marratxí, AENA va fer al municipi en contrapartida al renou i a la contaminació que pateixen els veïnats de Son Bonet.

09/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris