X

Arriben a les Illes 4.800 dosis de la vacuna d’Astrazeneca

Les 4.800 dosis serviran per començar a vacunar els sanitaris i sociosanitaris menors de 55 anys que no treballen en primera línia contra la covid 19. Després serà el torn dels docents i de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Sanitat però, demana que qui ja ha passat la malaltia esperi 6 mesos per rebre el vaccí

10/02/2021

Arriben a les Illes 4.800 dosis de la vacuna d’Astrazeneca

Arriben les primeres dosis de la vacuna d’AstraZeneca  a les  Illes. En total 4.800 que se sumen a les set mil de Pzifer i 1.700 de Moderna que hem rebut aquesta setmana.

Apta per a persones d’entre 18 i 55 anys s’administrarà, segons ha acordat la Comissió de Salut Pública, primer entre el personal sanitari i sociosanitari que no es troba en primera línia. Són, per exemple, els fisioterapeutes, els farmacèutics, els treballadors de centres de menors, centres de dia o funcionaris de presons. Després serà el torn de les forces i cossos de seguretat, bombers, militars i els docents d’infantil, primària i secundària. Això sí, Sanitat vol proposar que aquells que ja han passat la malaltia esperin 6 mesos des del diagnòstic per rebre’n el vaccí. A més recorden que entre dosi i dosi en aquest cas és recomanable esperar entre 10 i 12 setmanes.

L’Hospital de Son Dureta, el Poliesportiu Germans Escales a Palma, el de Mateu Canyelles d’Inca i l’Hipòdrom de Manacor són a Mallorca els punts on es realitzarà aquesta vacunació massiva. A Eivissa s’avaluen dues possibles ubicacions: el recinte de Fires i Congressos o el Poliesportiu es Pratet. A Menorca es podria dur a terme en el recinte firal de Maó i la sala polivalent del centre sanitari Canal Salat de Ciutadella. En total hi faran feina 58 equips de vacunació.

Mentrestant continua la vaccinació entre els grups de risc. Ahir es va començar amb el col·lectiu de grans dependents que reben la injecció a domicili. Des d’ara fins a principis de març, es preveu que arribin aquí 84 mil vaccins. Fins avui les Illes n’han rebut 50.840 dosis. S’han vacunat 38.745 persones de les quals 14.558 ja han rebut els dos preparats.

10/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris