X

Aena estudia cedir una part de Son Bonet per a l’ús dels veïnats

Des de fa 40 anys, utilitzen l'espai com a compensació pels renous i la contaminació de l'aeròdrom

10/02/2021

Aena estudia cedir una part de Son Bonet per a l’ús dels veïnats

Veïnats de Son Bonet, fent ús del solar on s'instal·larà el parc fotovoltaic

Segons ha informat el director de l’aeròdrom de Son Bonet, Manuel Martínez Garrido, Aena estudiarà alliberar una part del recinte on s’ubicarà el futur parc fotovoltaic per a l’ús dels veïnats “dins del marc d’enteniment que sempre hi ha hagut amb l’ajuntament de Marratxí”.

Les declaracions de Martínez Garrido arriben després que aquest dimarts horabaixa, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el president d’Aena, Maurici Lucena, es reunissin a Madrid, en una trobada en qual l’ens aeroportuari es va comprometre a estudiar la modificació del projecte. En qualsevol cas, el director de Son Bonet deixa clar que “el parc fotovoltaic seguirà endavant ja que és imprescindible pel futur dels aeroports i el seu desenvolupament mediambiental”.

Un projecte de 13,4 milions i 32.000 plaques solars

A l’espera de saber si es modificarà el projecte, l’inicial tenia una inversió de 13,4 milions i constava de 32.000 plaques solars instal·lades a 20 hectàrees d’un solar propietat d’Aena que, des de fa 40 anys, utilitzen els veïnats com a compensació pels renous i la contaminació de l’aeròdrom. Per tot això, l’anunci del projecte de parc fotovoltaic va originar les queixes dels veïnats de la zona.

 

 

 

10/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris