X

Els demòcrates acusen Trump de ser el màxim incitador de l’assalt al Capitoli

Durant la segona jornada d'impeachment han exhibit imatges inèdites de l'atac

11/02/2021

Els demòcrates acusen Trump de ser el màxim incitador de l’assalt al Capitoli

Els congressistes demòcrates que actuen de fiscals al segon judici polític contra Donald Trump acusen l’expresident de ser el màxim incitador de la torba que va assaltar el Capitoli, i d’encoratjar deliberadament la violència per intentar mantenir-se al poder.

Aques dijous conclouran la presentació dels seus arguments per demanar la condemna de l’exmandatari. Els demòcrates pretenen aconseguir la seva inhabilitació política, que impedeixi que es pugui tornar a presentar a les eleccions de l’any 2024.

El judici ha començat aquesta passada matinada, després que el Senat ha declarat legítim el procés, tot i que per primera vegada es jutja un president que ja ha abandonat el poder. Un cop que els fiscals acabin la seva exposició arribarà el torn de la defensa de Trump, que s’ha negat a declarar en el judici polític. Els advocats defensors de l’expresident tendran el mateix temps que els seus acusadors.

Durant la segona jornada d’impeachment els demòcrates han exhibit imatges inèdites de l’atac al Capitoli. Els vídeos de les càmeres de seguretat, combinats amb d’altres gravats per la premsa i els mateixos assaltants, han mostrat que els seguidors de Trump varen ser molt a prop del llavors vicepresident Mike Pence, a qui a alguns demanaren “penjar” per haver-se negat a impedir que el Congrés certificàs la victòria de Joe Biden.

Els congressistes que actuen de fiscals han articulat un al·legat contundent contra l’expresident, acusat d’incitar la insurrecció, que es va saldar amb cinc morts.

11/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris