X

Draghi suporta el seu govern en polítics però dona Ecologia i Economia a tècnics

El ministre d'Economia serà l'exdirector del Banc d'Itàlia Daniele Franco i el d'Innovació i Transició Digital, Vittorio Colao, exconseller delegat de Vodafone

12/02/2021

Draghi suporta el seu govern en polítics però dona Ecologia i Economia a tècnics

El nou primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi, ha anunciat aquest divendres un Govern amb 23 ministeris atorgats als partits que li donen suport, però ha assignat tècnics importants per a carteres com Economia, Interior o Transició Energètica.

En concret el ministre d’Economia serà l’exdirector del Banc d’Itàlia Daniele Franco; el d’Innovació i Transició Digital, Vittorio Colao, exconseller delegat de Vodafone; el de Transició Ecològica, Roberto Cingolani; o la de Justícia, Marta Cartabia, que va ser la primera dona a presidir el Tribunal Constitucional.

La resta de ministeris han estat donats als partits que fan costat a Draghi, el Moviment 5 Estrelles (M5S), el Partit Demòcrata (centreesquerra), Lliures i Iguals (esquerra), la centrista Itàlia Viva, la conservadora Forza Itàlia i la ultradretana Lliga.

El jurament del nou Govern tindrà lloc aquest dissabte al migdia en el romà Palau del Quirinale, seu de la Prefectura de l’Estat.

12/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris