X

Els usuaris de les residències de Mallorca ja poden sortir dels seus centres

En el cas de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, la persona haurà de sotmetre's a una prova PCR abans de tornar a la residència

13/02/2021

Els usuaris de les residències de Mallorca ja poden sortir dels seus centres

EFE/ Cabalar

Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a la gent gran podran reprendre les sortides del centre a partir d’aquest diumenge després que la Conselleria de Salut hagi modificat les restriccions davant la millora de la situació sanitària a Mallorca.La direcció insular de Gent gran de l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS) ha comunicat  la modificació publicada en el BOIB a les direccions dels centres residencials de la xarxa assistencial de l’illa (residències públiques i privades).

Aquesta mesura afectarà les sortides dels residents, que fins en aquest moment només estaven autoritzades si eren terapèutiques i sempre que estiguessin acompanyats per un treballador del centre. A partir d’aquest diumenge es permetran les sortides amb o sense pernocta dels usuaris autònoms o acompanyats d’un familiar en cas que necessitin assistència.

Els residents podran sortir sempre que hagin rebut formació sobre les mesures d’higiene i seguretat i estiguin en condicions d’entendre-les i poder-les complir. La persona usuària o el seu tutor legal, familiar o referent que es faci càrrec de la seva cura, haurà de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries corresponents al nivell d’alerta vigent i durant tot el temps que duri la sortida.

Durant el temps que la persona romangui fora del centre, haurà de seguir totes les mesures de seguretat dictades per a la població general, com per exemple l’ús de màscara, mantenir la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent i ventilació de les zones tancades, així com totes aquelles que estiguin establertes quant a nombre de persones en reunions socials i trobades familiars, limitació de persones de diferents nuclis familiars, etc.

En el cas de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, la persona haurà de sotmetre’s a una prova PCR abans de tornar a la residència i no hi podrà tornar a ingressar fins que no tengui un resultat negatiu o superi la malaltia en cas que sigui positiu.

Quant a les visites, es mantindran les mateixes mesures que s’aplicaven fins ara. Els residents podran rebre una visita d’una persona al dia d’un màxim d’una hora i amb supervisió del personal de la residència, sempre que en el centre no hi hagi cap brot actiu i es respectin totes les mesures de seguretat i d’higiene.

No es permetran visites ni sortides a residents o visitants que hagin estat en contacte estret amb una persona amb COVID- 19, que tinguin la malaltia o presentin símptomes.

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris