X

La Generalitat confia que els suplents siguin suficients per obrir totes les meses el 14-F

Falten manco de 24 hores per a l'obertura dels col·legis electorals a Catalunya

13/02/2021

La Generalitat confia que els suplents siguin suficients per obrir totes les meses el 14-F

Falten manco de 24 hores per l’obertura dels col·legis electorals a Catalunya. Aquest dissabte, jornada de reflexió, se n’ultimen els preparatius. La Generalitat confia que els suplents siguin suficients per cobrir membres de les meses que no s’hi presentin per por al coronavirus.

Les tradicionals fotos dels candidats es mantenen com una de les tradicions de la jornada de reflexió, amb alguns canvis. Se saluden amb el colze, i es mantenen les distàncies. Més de 265.000 persones ja han votat per correu, un rècord històric. Mentrestant, es preparen els col·legis electorals, alguns en espais insòlits. S’han cercat edificis amplis.

Les urnes arriben amb equips de protecció individual complets a dins. Els membres de la mesa se l’hauran de posar abans de les set de l’horabaixa. La darrera hora abans del tancament de col·legis està reservada perquè votin les persones contagiades de covid o els contactes estrets. Gairebé el 40 per cent de les 80.000 persones triades per sorteig per formar part de les meses han presentat al·legacions.

Els suplents d’un col·legi podran ser enviats a un altre si fan falta per constituir meses. Les primeres tres hores de votació són pels grups vulnerables per la covid. La Generalitat apel·la a la bona voluntat dels electors per respectar aquestes franges.

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris