X

Més a prop de descobrir l’origen de la COVID-19 i la seva transmissió

L'OMS descarta que el virus es produís en un laboratori

13/02/2021

Més a prop de descobrir l’origen de la COVID-19 i la seva transmissió

Mercat de Wuhan (La Xina)./ REUTERS

Demà farà un mes que 34 científics es troben a Wuhan en una missió conjunta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Xina amb dos objectius clars. Un, aclarir els primers dies de la pandèmia. L’altra, esbrinar l’origen del virus i com es va acabar contagiant als humans. I és precisament aquesta setmana vinent que es publicarà un informe resum de les conclusions extretes de les conclusions. El definitiu sortirà a la llum al llarg de les setmanes següents.

Des de l’OMS expliquen que en aquests moments continuen obertes gairebé totes les hipòtesis de com va arribar la Covid-19 als humans. La que pren més força, però, és la que el virus saltés d’un animal a un intermediari amfitrió i després a les persones. Tot i això, també consideren la possibilitat que es transportés a través d’una cadena de fred o que botés dels animals als humans.

Ara bé, l’OMS anuncia que es descarta la probabilitat que el coronavirus es fes en un laboratori, per la qual cosa, de moment, no continuaran investigant en aquesta línia.

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris