X

Reobre la restauració a Castella-la Manxa amb codis QR obligatoris

L'associació de restauradors castellanomanxega ha criticat la mesura, perquè diuen sentir-se "policies"

13/02/2021

Reobre la restauració a Castella-la Manxa amb codis QR obligatoris

Els bars, restaurants i altres establiments d’hostaleria de Castella-la Manxa, que aquest divendres ja poden obrir les seves portes després d’haver estat tancats des del 18 de gener, hauran de fer-ho amb l’aplicació d’Oci Responsable, que possibilita un registre dels clients que facilitaria el rastreig dels brots.

Entre les noves normes per als establiments d’hostaleria es troba l’obligació dels titulars dels locals d’utilitzar l’aplicació Oci Responsable, per a col·laborar amb les autoritats sanitàries en la confecció d’un registre d’informació de totes les persones que accedeixin als seus establiments.

La presa de dades es farà a través de la citada app creada i gestionada per la comunitat autònoma i el responsable del tractament serà la Direcció General de Salut Pública, per a facilitar el rastreig dels brots.

El seu funcionament consisteix, d’una banda, a registrar als clients, generant-los un codi QR amb el qual s’identificaran quan estiguin en un d’aquests establiments, i per un altre, registrar als establiments i accedir a l’aplicació, la qual cosa els permetrà llegir els codis QR dels clients que vulguin accedir.

Els establiments hauran de registrar-se en la web proporcionada pel Govern de Castella-la Manxa i descarregar-se l’app Oci Responsable.

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris