X

Equatorians denuncien dificultats per votar a Palma en les eleccions del seu país

Unes 2.000 persones exerciren el seu dret al centre organitzat pel consolat al Velòdrom Illes Balears

14/02/2021

Equatorians denuncien dificultats per votar a Palma en les eleccions del seu país

Jefferson Alvarado, representant de Revolución Ciudadana, ha visitat els estudis d'IB3 Ràdio


 IB3´àudios Escolta aquí l’enrevista sencera a IB3 Ràdio

La comunitat d’equatorians residents a les Balears denuncien la mala organització del centre de votació establert al Velòdrom Illes Balears diumenge passat, per participar en les eleccions presidencials del seu país. En culpen el Consolat de l’Equador a Palma, de les coes i aglomeracions que s’hi formaren. Segons Jefferson Alvarado, membre la comunitat equatoriana resident a Palma, “això va provocar que moltes de persones se n’anassin sense votar”.  Alvarado, qui és representant de la Revolución Ciudadana, el moviment del candidat progressista Andrés Arauz i de l’expresident Rafael Correa, ha fet aquestes declaracions a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

“Els cònsols tenien l’obligació de cercar uns locals adequats per poder votar, però la realitat és que eren locals petits on era difícil exercir el vot. A Palma, al velòdrom es varen formar de grans coes, que aribaven al carrer de General Riera. A més, els ciutadans equatorians varen saber només una setmana abans quin seria el centre de votació, i això va provocar molt d’absentisme”, explica Alvarado.

La segona volta de les eleccions serà dia 11 d’abril, i encara no està clar quin és el candidat que s’enfrontarà a Andrés Arauz. Tant el candidat indigenista, Yaku Pérez, com el representant conservador, el banquer Guillermo Lasso, han obtingut poc més del 19 per cent dels votos. L’estret marge de diferència ha provocat que tots dos candidats hagin pactat un recompte. Segons Alvarado, “és molt possible que guanyi el representant de la dreta, perquè té més recursos”.

La comunitat equatoriana de les Balears és d’unes 20.000 persones. N’hi va haver poc més de 6.000 que es registraren per poder votar. I el nombre de persones que votaren va ser de poc més de 2.000. Segons aquest representant de la comunitat equatoriana resident a Palma, “les traves per registrar-se sónm molt grosses i, moltes de vegadesm, el ciutadans desisteixen”.

14/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris