X

‘Vacunes. Salut i economia’ vol col·laborar amb el Govern per comprar vacunes a altres mercats

La plataforma ciutadana pretén ajudar a salvar la temporada turística d'enguany Dimarts faran un acte a Palma entre entitats antagòniques per escenificar la unió de la societat civil

14/02/2021

‘Vacunes. Salut i economia’ vol col·laborar amb el Govern per comprar vacunes a altres mercats

La plataforma ciutadana ‘Vacunes. Salut i economia’ vol col·laborar amb el Govern perquè compri les seves pròpies vacunes a altres mercats i salvar així la temporada turística d’enguany. “Aquesta terra, una altra temporada en blanca (és evidentíssim, tothom ho veu) que no aguantarà. El sistema econòmic caurà”, diu Miquel Munar.

Aquesta és la raó per la qual el psiquiatre i expolític Miquel Munar va crear la plataforma. Munar creu que hi haurà una oportunitat única si l’Agència Europea del Medicament dona llum verda a la vacuna russa, la Sputnik. “Nosaltres hem d’estar en disposició de quan això passi, que passarà, d’estar tots units i donar a l’Administració i al Govern balear, la possibilitat d’ajudar-los d’aconseguir les vacunes i si fos necessari, administrar-les”.

Afirma que no volen que el Govern central enviï més vacunes que a la resta de comunitats. Per això, les Balears haurien de recórrer a la compra privada de vacunes, com ja va passar amb l’adquisició d’urgència de màscares a la Xina, i assolir així la immunitat de ramat abans de l’estiu per tal de vendre les Illes com una destinació segura.

Dilluns es reuniran amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i dimarts faran un acte a Palma per escenificar la unió de la societat civil. Hi participaran entitats de tots els sectors. Des d’Escola Catòlica a la Federació de Futbol, inclús la patronal CAEB o l’Obra Cultural Balear. “No és el moment de les crítiques, és el moment de lluitar tots perquè junts som molt potents. I necessitam entendre que només hi ha un enemic”.

14/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris