X

L’Hospital de Manacor encara no preveu la seva pròpia desescalada

Han decidit esperar com reacciona el virus a la relaxació de les restriccions 

14/02/2021

L’Hospital de Manacor encara no preveu la seva pròpia desescalada

Els bars i restaurants continuaran tancats al públic perquè segons Salut encara hi ha indicadors preocupants, com la pressió hospitalària. Ara mateix hi ha ingressats 299 pacients per Covid-19 a les Illes. Baixam de 300 per primera vegada des del 15 de desembre.


117 nous contagis i quatre morts per Covid-19 a Balears

I si ens fixam en l’evolució de les unitats de crítics, aquesta setmana és la que ha registrat un descens més important: 35 pacients manco. No trobam un descens tan important en cap moment de la pandèmia. El bot és destacable, especialment a Mallorca, on alguns hospitals han començat la desescalada.

LA SITUACIÓ DE L’HOSPITAL DE MANACOR:

Però a Manacor encara no s’ho poden permetre. En aquesta localitat la incidència de Covid-19 es troba encara en situació de risc extrem. A l’hospital, hi ingressen manco pacients, però han decidit esperar a veure com reacciona el virus a la relaxació de les restriccions abans de desescalar. “Encara tenim àrees quirúrigues ocupades”, diu Joan Bennàssar, director mèdic de l’hospital de Manacor, “que s’ha convertit en una UCI per a pacients no Covid i per ara, no la podem desadaptar. Hem de continuar així fins que se noti el canvi”, assegura.

Mesura és el que demanen també a la població davant la flexibilització de les restriccions. “Tenim por a canvis bruscos i que aquests duguin a certa relaxació. La gent té ganes de sortir i això moltes vegades fa que amb certa sensació de seguretat, se perdin certes costums”, diu Joan Bennàssar.

La situació tant a planta, com a l’UCI millora. El mes més crític per a l’hospital va ser gener, quan es varen registrar els màxims d’ocupació. El dia 18 hi havia 27 pacients, amb la Covíd-19, a planta. Tres dies després, a l’UCI, també s’arribava al punt màxim amb un total de 10 persones ingressades. “Sí que s’està notant una davallada. Avui per exemple tenim 9 pacients a la planta de Covid i 4 pacients a l’UCI”.

Pel que fa a la vacunació dels professionals sanitaris, a hores d’ara l’hospital té 1.100 treballadors amb la 1a dosi de la vacuna inoculada. I uns 800 que ja han completat la vacunació.

14/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris