X

Marga Frontera: “Els epidemiòlegs avisen d’una possible nova onada per Setmana Santa”

L'assessora tècnica de la Covid al Govern reclama que es mantinguin les mesures de protecció fins que no hi hagi una proporció elevada de la població vacunada

15/02/2021

Marga Frontera: “Els epidemiòlegs avisen d’una possible nova onada per Setmana Santa”

Imatge d'arxiu. /EFE

Salut mira amb prudència la Setmana Santa ja que hi ha estudis que apunten que entre els mesos d’abril o maig podria arribar una quarta onada de la Covid-19. És per això que els assessors del Govern en matèria de pandèmia reclamen als ciutadans que mantenguin les mesures de protecció fins que no hi hagi una proporció elevada de la població vacunada.

En declaracions al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, l’assessora tècnica de la Covid al Govern, Marga Frontera, destaca la davallada de la incidència acumulada a 14 dies a les Illes que en el cas de Mallorca és de 128 casos per cada 100.000 habitants, una xifra similar al passat dia 7 d’agost. Amb tot, la científica demana “prudència ja que la millora s’ha frenat en els darrers dies a Mallorca”. A més, Frontera diu que “els epidemiòlegs de Robert Koch fan prediccions de l’arribada d’una possible quarta onada els mesos d’abril o maig. Amb tota la prudència del món no donam per fet que estarem bé durant la Setmana Santa; hem de veure què passa amb la variant britànica i la resta de soques”.

Frontera també demana prudència ja que “variants com la soca britànica poden posar en perill la campanya de vacunació“. Segons l’experta en matèria de desescalada, al Regne Unit s’ha detectat casos mutacions de la soca britànica que donen lloc a variants més resistents a la vacuna. Aixó vol dir que els antídops protegeixen manco contra aquest tipus de la Covid-19. Aquí a les Illes, de moment, s’ha vaccinat al 3,7 de la població.

Eivisssa és l’illa on la situació de la pandèmia més preocupa ja que té una incidència acumulada de 646 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies i la pressió a les Unitats de Cures Intensives encara és molt elevada. És per això que -Frontera diu- s’han de seguir mantenint les mesures de protecció i la desescalada s’ha de dur a terme de manera lenta, com a la resta d’illes.


Desescalada a Mallorca: avui reobrin les grans superfícies, però amb aforament limitat
Continua el degoteig de morts: sis més en les darreres hores; 670 en total

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris