X

Vacunes russes per als hotelers de Cancún i de quilòmetre zero per als cubans

Tant Mèxic com Cuba confien en poder vacunar també als turistes en els pròxims mesos

16/02/2021

Vacunes russes per als hotelers de Cancún i de quilòmetre zero per als cubans

A principi de gener l’Associació Hotelera de Cancún, Puerto Morelos e Isla Mujeres va animar els seus associats a comprar vacunes per vacunar els seus treballadors. Es parlava de fins a mig milió de dosis de la russa Sputnik susceptibles de ser comprades. El cas és que a hores d’ara aquesta adquisició no està confirmada i la darrera notícia de fa uns dies era que encara es negociava amb els russos.

La pressa per vacunar als treballadors dels hotels de Cancún i els voltants obeeix a què la temporada hi ha començat certament molt malament, amb una ocupació per davall del 30% i baixades de preus de fins al 70%. No debades, un dels seus principals mercats emissors, Canada ha prohibit fins al maig els vols tant a Mèxic com a Cuba. Els Estats Units, per la seva banda, demanen tests de coronavirus als que arribin de passar vacacions a l’estranger, Carib inclòs. En el fons, els mexicans saben que per molt que vacunin els treballadors dels hotels, si no poden arribar els turistes, no els servirà de res. Per això, veuen amb esperança que amb el nou govern de Joe Biden als Estats Units, s’hi hagi disparat la vacunació. 

També al Carib, a Cuba, s’ha anunciat que s’estarà en disposició de vacunar, no només els treballadors del sector turístic, sinó també els turistes mateixos. Els cubans ha apostat per fabricar la seva pròpia vacuna conscients que dur-la de fora suposaria un cost econòmic difícilment assumible pel país caribeny. En tenen vàries línies però la que s’ha donat a conèixer és la Soberana 02. L’agència estatal encarregada de produir-la diu que ja disposa de 150 mil dosis i que en qüestió de setmanes en començaran a administrar en la seva tercera fase d’assaig clínic. El cas és que segons la cadena nordamericana CNN, està previst començar a injectar-la a la població de manera massiva a l’abril i després als turistes. 

16/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris