X

L’acusat d’incendiar l’antiga presó de Palma: “Calaré foc a la premsa”

L'acusat declara que ni va cremar l'edifici ni va amenaçar amb calar-li foc

16/02/2021

L’acusat d’incendiar l’antiga presó de Palma: “Calaré foc a la premsa”

L’acusat d’incendiar l’antiga presó de Palma amenaçava amb “calar foc a la premsa” mentre es dirigia a la sala de vistes on el jutgen a partir d’aquest dimarts.  A l’inici de la vista, s’ha queixat que els periodistes gràfics li fessin fotos i el jutge s’ha vist obligat a cridar-li l’atenció. Durant la seva declaració, ha negat els fets que se li imputen. Diu que, quan es va produir l’incendi, ell estava a Son Espases i que va ser l’endemà quan va saber que la presó s’havia cremat. Ha afegit que es va emprenyar perquè havia deixat dues bosses, “amb medicaments i roba de marca” a un okupa que vivia allà i ha comentat que aquest home li va dir  que ell era el causant del foc. També nega haver amenaçat amb calar foc a la presó.

Però els testimonis que han declarat a la vista el contradiuen. Han declarat que l’acusat es vanagloriava d’haver causat l’incendi i que insistia que, si no el deixaven dormir allà, cremaria totes les rates que hi vivien. Un dels testimonis ha dit que tenia la sensació que l’acusat volia fer un nou intent per cremar l’edifici completament. A més, una dona ha explicat que va veure l’home amb les mans brutes d’estalzim.

Alguns dels okupes que vivien a l’edifici es varen intoxicar

Els fets varen ocórrer al gener del 2020. Segons el fiscal, l’acusat va calar foc a una habitació a la primera planta de l’antiga presó. Els okupes que dormien a l’edifici varen ser desallotjats i alguns es varen intoxicar per inhalació de fum. Les instal·lacions, ubicades a la carretera de Sóller, estaven plenes de matalassos, roba i altres residus. Per això el foc es va propagar ràpidament i va calcinar parcialment l’immoble. La Fiscalia reclama que condemnin l’acusat a 15 anys de presó per un delicte d’incendi amb perill per a la vida.

Antecedents

L’acusat ja va ser detingut en 2016 per un delicte de violència domèstica, després d’intentar cremar el capçal d’un llit, i té una ordre d’allunyament respecte la seva germana, per amenaçar-la amb calar-li foc i tallar-li el coll.

El judici es reprendrà dijous per escoltar un testimoni, clau al cas, que avui no ha acudit a la vista.

16/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris