X

Josep Castells: “Aquest recurs ja ha servit perquè Armengol, el PSOE i Unides Podem vegin que a Madrid ens estan prenguent el pel”

Insisteix en què la vulneració del REB és flagrant malgrat els arguments de PSOE i Podem

17/02/2021

Josep Castells: “Aquest recurs ja ha servit perquè Armengol, el PSOE i Unides Podem vegin que a Madrid ens estan prenguent el pel”

Imatge d'arxiu del Parlament

Més per Menorca, Més per Mallorca i el Pi tornaran a registrar avui al Parlament la seva iniciativa per a què la cambra balear presenti un recurs d’incostitucionalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). “D’acord amb què tenim els pressupostos més socials de la història [argument de Podem i PSOE], però hi ha un element que falta”, ha assenyalat el diputat menorquí Josep Castells entrevistat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. Apel·la a la mancança als PGE de “la dotació específica” per a les illes que s’assenyala al Règim Econòmic per a les Balears (REB). “Els pressupostos no satisfan la Constitució” ha conclòs en referència al mandat constitucional de compensar la insularitat.

Castells pensa que si la presidenta Francina Armengol viatja demà divendres a Madrid per reunir-se amb la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i la ministra d’Exteriors, Arantxa González Laya per demanar ajut per reactivar el turisme, és per mor del recurs d’inconstitucionalitat. “Aquest recurs ja ha servit perquè Armengol, el PSOE i Unides Podem, vegin que a Madrid ens estan prenguent el pel i que es faci un gest pel reconeixement dels costos de la insularitat”, ha afegit Castells en relació a un viatge de la presidenta sobre el qual tanmateix no hi té “grans expectatives”.

El diputat de Més per Menorca s’ha referit a l’absència de dos diputats que impedí que la iniciativa del recurs d’inconstitucional sortís endavant. Ha dit que foren “justificades” i, en qualsevol cas, ha criticat que l’empat que va forçar no comptar amb els vots a favor previstos es resolgués amb una votació de desempat quan part dels diputats ja havien abandonat la cambra, en contra de la seva reclamació per a què s’ajornàs a la següent sessió plenària.

17/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris