X

“La variant britànica està frenant la baixada de la incidència. Necessitem un ‘Covid-0’ per obrir l’economia”

L'expert en salut pública i medicina preventiva de la Junta d'Andalusia, Joan Carles March, avala el manteniment de mesures restrictives fins a reduir pràcticament a zero l'efecte de la pandèmia

18/02/2021

“La variant britànica està frenant la baixada de la incidència. Necessitem un ‘Covid-0’ per obrir l’economia”

Imatge d'arxiu. /EFE

L’expert en salut pública i medicina preventiva de la Junta d’Andalusia, Joan Carles March, ratifica l’opinió que probablement la soca britànica del coronavirus està darrera la returada en la baixada de la incidència del coronaviurs a la nostra comunitat.

“Hi ha més soca britànica, 40/50% és un percentatge de casos molt alt, i s’està returant la baixada de la incidència de l’epidèmia, probablement degut a aquesta variant. Davant això, prudència, no podem tornar a caure en l’error de que baixam la guàrdia massa aviat”

Així les coses, March avala el manteniment de mesures restrictives fins a reduir pràcticament a zero l’efecte de la pandèmia.

“Hem de treballar per tenir un COVID zero, no podem fer pujades i baixades com l’any passat i davant l’aparició de nous casos, encara que siguin pocs, marcar tancaments ràpids i breus que permetin mantenir la incidència per davall de 25, fins i tot per davall de 10 si és possible perquè això és lo que ens donaria tranquil·litat per obrir bars i restaurants, per obrir l’economia”.

Quant a l’enderrariment de l’arribada del gruix de vacunes fins d’aquí a dos mesos com a mínim, l’expert en salut pública ho considera un problema que pot anar en contra de baixar l’elevada mortalitat d’aquest començament d’any.

“Hem d’intentar ampliar la vacunació i fer-la més aviat, pressionar per a què Europa ens envií més vacunes ja, intentar cercar altres vacunes com, per exemple, la russa que té una bona eficàcia i fer projectes de vacunació massiva molt més prest. Això és lo que mos pot ajudar a baixar la mortalitat i altres xifres que tenim”.

18/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris