X

Així serà la vacunació massiva per poder vacunar 80.000 persones a la setmana i arribar al 70% pel juny

19/02/2021

Així serà la vacunació massiva per poder vacunar 80.000 persones a la setmana i arribar al 70%25 pel juny

/EFE

Balears ha començat a posar en marxa en marxa una logística que permetria administrar fins a 80.000 vacunes a la setmana a partir de març o principis d’abril una vegada la campanya arribi al grup 6 (cossos i forces de seguretat i docents) i l’arribada de vacunes permeti iniciar la vacunació per edats.

En aquest sentit, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antonia Font, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, han assegurat que es treballa per a aconseguir que el juny el 70% de la població estigui vacunat.

La previsió d’arribades de més vacunes, especialment d’AstraZeneca, han afegit, permetrà accelerar la vacunació de persones menors de 55 anys i d’aquí a dues o tres setmanes, han apuntat, està previst rebre vacunes de Johnson & Johnson

La vacuna d’AstraZeneca s’ha d’administrar a la població menor de 55 anys, segons la guia tècnica. En aquest grup d’edat, pot evitar fins a 22.000 casos nous a l’any, 1700 ingressos menys i 220 ingressos menys a l’UCI.

Els llocs on es farà la vacunació massiva a les Illes:

Son Dureta
Poliesportiu Germans Escalas
Poliesportiu Mateu Mateu Cañellas (Inca)
Hipòdrom de Manacor
Recinte firal Maó
Sala Polivalent Canal Salat
Recinte de fires i congressos d’Eivissa

Fins ara, 1.597 grans dependents de les Illes han rebut la primera dosi. A partir de la setmana que ve es començarà a vacunar un cuidador per dependent, tant si és professional com si no. Des d’ahir, s’està fent una vacunació massiva dels dentistes i a partir d’avui dels farmacèutics. Segons Fuster, els primers efectes positius del pla de vacunació: un 80% menys d’incidència a les residències de les Illes.

19/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris