X

Empreses distribuïdores de plàstic demanen una moratòria fins que buidin els magatzems

Els magatzems de les Illes acumulen més de mig milió d'euros en estoc de productes plàstics, que es deixaran de poder emprar a partir de dia 21 de març

19/02/2021

Empreses distribuïdores de plàstic demanen una moratòria fins que buidin els magatzems

Els magatzems de les Illes acumulen més de mig milió d’euros en estoc de productes plàstics, que no es podran emprar a partir de dia 21 de març, quan entra en vigor la nova llei de residus del Govern. Les empreses distribuïdores demanen ajudes públiques i una moratòria en l’aplicació per donar sortida a tot aquest material.

Aquesta imatge deixarà de ser una realitat a partir del mes que ve. El 21 de març entra en vigor la Llei de Residus del Govern balear que prohibeix al sector de l’hostaleria i restauració emprar estris de plàstic… com canyetes, gots, plats o coberts… Tot un contratemps per empreses de distribució. N’hi ha que acumule gènere per valor de més de 15.000 euros al magatzem. El compraren el 2019 amb la intenció de vendre’l durant la temporada passada, però la pandèmia ho va capgirar tot.

La distribuïdora Eliseo Llabrés SA, de Maó, té més d’un milió de paelletes al magatzem i no sap què n’ha de fer. “És impossible treure l’estoc abans del 21 de març… perquè la situació sanitària fa que els bars, restaurants i hotels… romanguin tancats”,, explica el gerent de l’empresa. Per açò, el sector demana una moratòria en el canvi de normativa. Pretén poder vendre enguany tot el material plàstic i rebre ajuts directes per pal·liar els efectes de la Covid.

A la nova Llei del Govern balear s’hi hauran d’afegir les noves restriccions que suposarà la normativa europea en matèria de residus, que entrarà en vigor a partir del primer de juliol.

 

19/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris