X

Menorca projecta una planta per transformar el serigot en llet infantil

Menorlac té un pressupost de 23 milions euros, la meitat provendrien dels fons europeus New Generation, pensats per a la recuperació postpandèmia

19/02/2021

Menorca projecta una planta per transformar el serigot en llet infantil

L’empresa Cathedral Capital pretén donar valor al serigot o líquid sobrant de l’elaboració del formatge i que actualment només s’empra per alimentar els porcs. Aquest sèrum es dessecaria i se n’extraurien els nutrients per elaborar llets infantils o suplements per a gent gran. Tota la producció s’exportaria, sobretot, a països asiàtics o africans, amb natalitat elevada i sense producció de formatge. Un projecte ambiciós que només es podrà dur a la pràctica si s’aconsegueixen fons europeus.

Per arribar als 23 milions de pressupost, els promotors preveuen aconseguir també fons de capital risc i un 10 per cent de la inversió vindria dels productors locals. En total, es necessitarien 2 milions i mig d’euros a finançar entre una desena d’empresaris menorquins. Alguns d’ells com Subaida, Alcaidús, Coinga i Quesería Menorquina ja han signat una carta de suport.

El projecte, que té el vistiplau tant de l’administració autonòmica i insular com estatal, compleix els requisits exigits per Europa d’economia circular, sostenibilitat, reindustrialització i transformació digital.

19/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris