X

“Som mare fadrina, i els caps de setmana he de fer feina a la Porta de Sant Antoni”

Augmenta el nombre de persones que recullen menjar a la coa dels Caputxins de Palma, i també se'n diversifica el perfil

20/02/2021

“Som mare fadrina, i els caps de setmana he de fer feina a la Porta de Sant Antoni”

Escolta aquí la informació sencera d’IB3 Ràdio

Gairebé 300 usuaris diaris fan coa a l’església dels Caputxins de Palma per una ració de menjar. “El nombre d’usuaris s’havia estancat, però d’ençà de mitjan mes de gener ha tornat a augmentar molt”, ha explicat avui Gil Parets, frare de la congregació, al programa La Gran Vida, d’IB3 Ràdio. A l’anomenada “coa de la fam”, els micros d’Ib3 Ràdio han captat testimonis com els d’una jove de 27 anys, qui és mare fadrina. “Jo tenc casa a Artà, però els caps de setmana vénc a Palma, per fer feina a la Porta de Sant Antoni“, diu aquesta al·lota, mare d’una nina petita.

Segons Parets, el perfil d’usuaris ha canviat. “Abans la majoria eren persones que vivien al carrer, però ara també s’hi han afegit persones que tenen casa, però que van molt justos, i estan pendents de cobrar lesprestacions”, comenta el frare.

“Jo tenc seixanta euros al banc, però al mes que ve no sé si el Govern em pagarà l’ajuda. Com que tenc molta de por de saber què passarà, venc a cercar menjar als Caputxins”, explica una altra dona que ha estat una temporada sense recórrer a la solidaritat, però que ara hi ha hagut de tornar.

Les Balears és el territori de l’Estat on més ha crescut la pobresa, segon els darrer informe d’Itermon Oxfam.

20/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris