X

Els Al·lots de Llevant fan 25 anys amb ganes de reprendre els assajos

La Covid estronca les celebracions de la colla de Manacor, però no la i·lusió de tornar a fer castells

21/02/2021

Els Al·lots de Llevant fan 25 anys amb ganes de reprendre els assajos

Si aquest hagués estat un any normal, els Al·lots de Llevant haurien fet una bona festa per celebrar el 25 aniversari de la colla castellera de Manacor. A causa de la covid, però, no hi ha festes ni castells. Als castellers manacorins, però, allò que els sap més greu és no poder-se reunir de manera periòdica per assajar. Asseguren que la colla és com una segona família, i n’enyoren l’ambient.

“Un grup d’amics, fa 25 anys, un dia que érem d’excursió a la serra d’Alfàbia i vàrem fer una pensada: crear a Manacor una colla castellera”, recorda Joan Llodrà, primer cap de colla. “Al cap de poc temps ja començàrem a assajar i ben aviat la cosa va prendre forma, amb al·lots de 7 i 8 anys que començaren a aprendre de fer castells”, diu Llodrà.

Bel Font va ser una d’aquestes castelleres primerenques. “Primer hi vaig venir jo, i ben aviat s’hi afegiren germans, cosins i tios. I de llavors ençá no me n’he deixat”, explica mentre aguanta el casc que utilitzava de petita per enfilar-se.

“Això és com una gran família. Tothom es fa amb tothom, tant si és gran com si és petit”, diu el casteller Jordi Pedrals, qui és estudiant d’institut.

“Del que tenc més ganes és de tornar a obrir aquella porta i que tornem a assajar”, comenta Neus Barceló, cap de colla actual, tot assenyalant el portal del local del carrer Nou, de Manacor.

21/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris