X

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera proposa estudiar limitar o retirar el servei de transport públic fins a Macarella

La càrrega d'usuaris suportada per Macarelleta va arribar l'estiu passat fins al 425% de la seva capacitat

22/02/2021

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera proposa estudiar limitar o retirar el servei de transport públic fins a Macarella

L’Agència Menorca Reserva de la Biosfera de Menorca proposa estudiar la possibilitat de limitar o, fins i tot, retirar el servei d’autobús públic a les platges de Macarella i Macarelleta per solucionar els problemes de sobresaturació que pateixen. I és que tot i impedir l’accés de vehicles privats fins aquestes platges, el transport públic permet cada any l’arribada de 94.000 persones fins a unes cales que s’han convertit en tot un reclam turístic.

Tot i la pandèmia, la càrrega suportada l’estiu passat per la platja de Macarelleta va arribar fins al 425%, a despit que la capacitat de càrrega mitjana disminuís el 2020 fins al 83%. Les dades són eloqüents. El coronavirus no ha impedit que 16 platges de Menorca hagin patit problemes de sobresaturació l’estiu passat, un fet motivat també pel canvi de la superfície considerada idònia per usuari, que ha passat de 15 a només 10 metres quadrats per usuari. En total, la superfície disponible per usuari ha passat de 13,2 metres el 2019 a 23 i mig l’estiu passat.

Amb tot, i per efecte de la pandèmia, ha estat l’any amb menor nombre d’usuaris a les platges. L’informe ha constatat que el dia punta de l’estiu es comptabilitzaren a les platges un màxim de 19.901 usuaris, un 29% menys que l’any anterior.

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris