X

La NASA divulga el primer vídeo de Perseverance a Mart

Ha estat possible gràcies a les càmeres d'alta definició que du l'aparell. També es feren públiques noves fotografies i els primers sons que sentiren

23/02/2021

La NASA divulga el primer vídeo de Perseverance a Mart

És el primer vídeo de la nau Perseverance aterrant a Mart dijous passat.

Les imatges permeten fer-nos una idea més aproximada sobre com va ser el descens del robot. En tan sols set minuts des que va travessar la fina atmosfera de Mart, va reduir a zero la velocitat de 20.000 quilòmetres per hora amb la qual arribava al planeta i l’aterratge va produir un nigul de pols a prop de la superfície.

També podem veure l’obertura del paracaigudes després que es va desprendre de la càpsula que transportava el vehicle espacial.

Ens arriben noves fotografies del planeta vermell.  I atenció, perquè podem sentir els primers sons, que corresponen a la nau i al vent.  Aquests han estat captats gràcies a dos micròfons que incorpora el vehicle espacial.

El robot té la tasca d’estudiar la geologia i el clima de Mart, i també de saber si hi va haver vida. Les primeres petjades de Perseverance ja han arribat i de ben segur que no seran les darreres.

23/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris