X

Camper llença una col·lecció de sabates reutilitzades

La fàbrica d'Inca rep peces usades o amb tares i les transforma per retornar-les al mercat

23/02/2021

Camper llença una col·lecció de sabates reutilitzades

Camper ha llençat una nova col·lecció de sabates fetes a partir de peces usades o amb tares de fabricació que els clients duen a les seves botigues. Per fer-les, una quinzena d’artesans i dissenyadors treballen en l’únic centre de producció que l’empresa té a Mallorca i a tot Espanya.

Entram a la fàbrica d’Inca, on s’acumulen des de fa un any centenars de sabates velles. A canvi de donar-les, els clients han rebut un val de compra de 10 euros. També hi ha sabates amb defectes de fabricació que han estat retornades. Després de desinfectar-les curosament, comença un procés per convertir-les en un model únic.

“Ho fem per evitar que totes aquestes sabates velles acabin a les incineradores o al rebuig. És  una forma de contribuir a un món més sostenible i també de donar una segona vida a la sabata”, explica Jordi Guirado, cap d’Enginyeria i Taller de Camper.

El taller on fan feina 9 artesans és el que s’encarrega dels prototips i els models més exclusius de la marca. Juntament amb els tècnics i un dissenyador, és l’equip que s’encarrega de la producció de la nova col·leccio, “Recrafted”.

Camper reutilitza pells dels seus estocs i es compromet a reciclar totes les soles usades. La comercialització de la col·lecció es fa bàsicament online, però els models ja es poden veure a 6 botigues seleccionades de Barcelona, Madrid, Berlín, Londres, París i Roma. Els preus: entre 170 i 190 euros.

La nova col·lecció, Recrafted, vol ser la contribució de la marca mallorquina a l’economia circular.

23/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris