X

Tot preparat a Balears per arribar a vacunar fins a 80.000 persones a la setmana

Segons la Conselleria de Salut, la comunitat està preparada, però han d'arribar les vacunes

23/02/2021

Tot preparat a Balears per arribar a vacunar fins a 80.000 persones a la setmana

El centre Covid Exprés de Son Dureta podrà vacunar fins a 3.500 persones a través de deu línies de vacunació, on cadascuna d’aquestes podrà administrar fins a 350 vacunes diàries.

HAN ARRIBAT A BALEARS 16.620 VACUNES

Segons el Govern tot està preparat per arribar a vacunar fins a 80.000 persones a la setmana, però primer han d’arribar les dosis. Aquest dimarts han arribat 9.600 dosis d’AstraZeneca que sumades a les arribades aquest dilluns de Pfizer fan un total de 16.620 dosis.

De moment, aquest dimecres es començaran a vacunar amb la primera dosi els treballadors dels centres de dia i els seus usuaris majors de 80 anys. Això serà als mateixos centres de dia.

A partir de dia 8 de març el pla de vacunació serà el següent: es vacunaran els policies locals a Son Dureta; a la vegada, al poliesportiu Germans Escales de Palma, passaran primer els docents d’infantil i després els d’educació especial; i també dia 8 de març es començaran a vacunar els majors de 100 anys als seus centres de salut, tot i que això no vol dir que no puguin rebre atenció domiciliària si és necessari.

Si teniu dubtes de quan toca vacunar-vos o on heu d’anar perquè vos vacunin ja està operatiu el telèfon 971-211-999. Podeu telefonar-hi de dilluns a dissabte, de 7 del dematí a 9 del vespre, i els diumenges també, però a partir de les 8 del dematí. També trobareu tota la informació en aquesta pàgina web: vacunacovid.ibsalut.es. S’hi responen dubtes com per exemple, si la vacuna té efectes secundaris i quins són, si és segura. També hi trobareu informació detallada sobre les tres vacunes que actualment s’inoculen a les Illes i en quin punt concret de la campanya de vacunació es troba Balears.

ESTAN IMMUNITZATS EL 75,76% DELS USUARIS DE RESIDÈNCIES

De fet, segons la Consellera de Salut, patricia Gómez, la vacunació de grans dependents avança “de manera ferma”, ja que el 48,90% ja han rebut la primera dosi. A les residències, en canvi, ja s’han immunitzat més d’un 75,76% dels usuaris.

23/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris