X

Salut espera començar la setmana vinent amb la vacunació de majors de 95 anys

A més, el Govern valorarà si pren noves mesures en la mobilitat per Setmana Santa en funció de l'evolució de la pandèmia

24/02/2021

Salut espera començar la setmana vinent amb la vacunació de majors de 95 anys

La Conselleria de Salut, Patrícia Gómez, espera començar la setmana vinent amb la vacunació contra la covid-19 en els majors de 95 anys, per la qual cosa ja s’estan avaluant els llistats d’aquest grup de població que són al voltant d’unes 2.600 persones.

Així ho ha indicat la consellera després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Durant la trobada, Gómez ha traslladat al Ministeri de Sanitat la seva preocupació davant l’anunci d’AstraZeneca que retallarà a la meitat el número de dosis compromeses amb Brussel·les. Gómez ha explicat que, si no hi ha res de nou, la seva intenció és que d’aquí a 15 dies, -la setmana del 8 de març-, es comencin a vacunar els policies i docents de manera simultània.

Possibles noves mesures als viatgers en Setmana Santa

Per altra banda, la transmissió del coronavirus continua descendint a les Illes Balears i la incidència acumulada (IA) en 14 dies per cada 100.000 habitants se situa en 101 casos (amb 1.164 casos diagnosticats en les darreres dues setmanes). Segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat aquest dimecres, és la segona comunitat amb manco IA a 14 dies per darrere d’Extremadura (87 casos). Gairebé totes les comunitats de l’Estat estan per sota els 250 casos per cada 100.000 habitants excepte Madrid, el País Basc, Ceuta i Melilla.

Si continua aquest ritme, la IA a 14 dies a les Illes podria baixar dels 100 casos en els propers, una xifra tan baixa que no es registrava des de principis d’agost.

Tot i això, des del Ministeri demanen prudència en la desescalada i han anunciat que la Comissió de Salut Pública fa feina en una proposta d’una possible reducció de la mobilitat entre comunitats per Setmana Santa. En aquest sentit, la consellera Gómez es mostra preocupada perquè puguin arribar a les Illes persones d’altres regions amb una situació epidemiològica pitjor que la nostra. “Estem estudiant quines mesures especifiques, si és que s’han d’aplicar algunes, s’aplicaran durant els dies de Pasqua”, ha assenyalat la consellera.

Entre aquestes mesures, Gómez ha assenyalat que potser es revisi la incidència acumulada que es demana als viatgers de les diferents comunitats autònomes per a realitzar-se una prova diagnòstica abans d’arribar a les Illes ja que ara mateix el llindar es troba a partir dels 150 casos per cada 100.000 habitants.

Així, Gómez ha apuntat que, per a valorar si prendre noves mesures o no, “és important el que passi a tota Espanya”. “Hi ha comunitats que no tenen les mesures que tenim nosaltres amb una situació pitjor”, ha recordat. “Tenim moltes incerteses i en molt poc temps pot haver-hi un canvi important”, ha conclòs.

A nivell estatal, el Ministeri ha notificat una nova reducció de la pressió en les UCIs fins al 30,5%, un punt manco que ahir (3.241 pacients), així com ha informat que hi ha 13.495 malalts de covid hospitalitzats (674 menys que dimarts).

A més, Sanitat ha sumat 389 morts més en les darreres 24 hores, amb el que la xifra total s’eleva a 68.468 (873 en els últims set dies), mentre que el total de contagis se situa en 3.170.644.4 dies.


Comença la vacunació als centres de dia de Balears
La Fisioteràpia, imprescindible en el tractament dels malalts Covid

24/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris