X

El CGPJ rebutja els eixos fonamentals de la llei de la llibertat sexual

Els magistrats no estan d'acord amb la definició de consentiment que es realitza en la redacció i la consideren "innecessària" i creuen que unir els delictes d'abús i agressió pot suposar major desprotecció

25/02/2021

El CGPJ rebutja els eixos fonamentals de la llei de la llibertat sexual

El Ple del Consell General del Poder Jucial ha ajornat la designació de vuit vacants en diversos tribunals en espera que es tanqui l’acord per a la seva renovació. Un acord que sembla imminent.

El que sí que ha aprovat l’órgan de govern dels jutges, i per unanimitat, ha estat l’informe sobre l’avantprojecte de Llei de Garantia de la Llibertat Sexual, coneguda com la llei del “només sí és sí”. El Consell ha rebutjat dos eixos fonamentals del text promogut pel Ministeri d’Igualtat. Els magistrats no estan d’acord amb la definició de consentiment que es realitza en la redacció. A més, la consideren “innecessària”, perquè ja estaria reconeguda en el Codi Penal vigent. També creuen que unir els delictes d’abús i agressió pot suposar major desprotecció.

Aquest dictamen crític, però no vinculant, arriba després de quatre mesos de deliberacions entre els vocals del Consell.

25/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris