X

Armengol adverteix que al mínim repunt de contagis “la presa de decisions serà immediata”

La presidenta del Govern posa l'accent en la importància de fer una desescalada "lenta i segura" per a arribar a la temporada turística amb la pandèmia continguda

25/02/2021

Armengol adverteix que al mínim repunt de contagis “la presa de decisions serà immediata”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous el començament de la desescalada a Mallorca i també a Formentera després de reunir-se amb la Mesa de Diàleg Social. Noves mesures, que es començarà a partir del 2 de març, com l’obertura de les terrasses de bars i restaurants i amb aforament limitat al 50% i es permetrà les reunions socials d’un màxim de 6 persones de dos nuclis de convivència.

La cap de l’Executiu, però, ha estat taxativa: al mínim repunt de contagis les passes enrere seran immediates. Armengol ha posat l’accent en la importància de fer una desescalada “lenta i segura” per a arribar a la temporada turística amb la pandèmia continguda.

La presidenta ha eludit avançar quina serà la posició del seu executiu de cara a la possible obertura al turisme per Setmana Santa i ha confiat que el Govern central avanci en la negociació de “corredors segurs” i certificats de vacunació per a la mobilitat a Europa el pròxim estiu.

Armengol ha reconegut que es tracta de canvis “mínims” respecte a les mesures actualment en vigor però ha insistit en la necessitat d’efectuar una desescalada lenta per a “no repetir errors com una desescalada massa accelerada com la de l’estiu passat”.

“Ens hem equivocat cada vegada que hem confós desescalada amb relaxació”, ha incidit la presidenta, que ha volgut infondre ànims a la població remarcant que “la seva actitud està salvant vides”. Detalladament, ha precisat que aquestes mesures permeten que Balears tingui una mortalitat tres vegades menor a la d’altres territoris.

“Avui sabem que les desescalades són el moment més perillós, el moment en el qual un pas en fals desbarata mesos de treball”, ha recalcat. Armengol ha advertit que si els casos repunten “la presa de decisions serà immediata”.


Mallorca podrà reobrir les terrasses de bars i restaurants fins a les 17 hores a partir de dimarts
 Menorca comença la desescalada amb l’obertura d’interiors de bars fins a les 17 hores
 Formentera reobrirà terrasses al 50% i manté el tancament perimetral
 Eivissa manté les restriccions del nivell 4 reforçat durant 15 dies més
Les Balears abandonen el centenar de casos d’incidència a 14 dies sis mesos després

25/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris