X

Simón: “Les mesures a adoptar per Setmana Santa no poden ser iguals per a totes les comunitats”

L'objectiu continua sent que la incidència baixi dels 50 casos

25/02/2021

Simón: “Les mesures a adoptar per Setmana Santa no poden ser iguals per a totes les comunitats”

Fernando Simón també demana prudència de cara a Setmana Santa i diu que les mesures a adoptar no poden ser iguals per a totes les comunitats. La situació, en general, arreu de l’Estat, considera que ha millorat. La incidència acumulada a 14 dies és de 206 casos per cada 100.000 habitants, però la situació varia molt entre comunitats. La incidència en algunes comunitats ronda els 70 casos, mentre que a d’altres supera els 400. L’objectiu continua sent que la incidència baixi dels 50 casos.

Aquest dijous, Sanitat ha notificat 9.568 nous contagis i 345 morts més en les darreres hores. La pressió a les Unitats de Cures Intensives també davalla. Actualment és del 29,62 %. Però no les UCIs no estaran per fora del nivell de risc extrem fins baixar la taxa d’ocupació per sota del 25%.

Desescalada a les residències

La secretària d’estat de Sanitat, Silvia Calzón, qui ha explicat que la campanya de vacunació va a bon ritme. 1.232.782 persones s’han immunitzat, el que suposa el 2,6% de la població espanyola. També ha explicat que la Comissió de Salut treballa en un document de recomanacions perquè les residències de gent gran, que hagin acabat el procés de vacunació, puguin començar a relaxar les mesures amb tota seguretat.

25/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris