X

El Consell de Menorca ampliarà les ajudes contra la covid a altres sectors afectats

Sectors com els del transport i el de l'oci nocturn denuncien manca de suport i que hagin de continuar tancats

26/02/2021

El Consell de Menorca ampliarà les ajudes contra la covid a altres sectors afectats

A Menorca l’entrada dimarts a Nivell 2 reforçat en les restriccions contra la pandèmia ha deixat en l’aire els ajuts de 1.500 euros que el Consell ja havia començat a pagar. Però aquest ajut estava vinculat al manteniment del Nivell 4, la qual cosa obligarà l’administració insular a baratar-ne les bases si les vol seguir donant. Des del Consell confirmen que ja fan feina en la nova convocatòria i amb la idea d’incloure-hi altres sectors.

Però un dels sectors més perjudicats per la pandèmia és el de l’oci nocturn, que torna a quedar tancar en el Nivell 2 i es troba en aquesta situació des de l’any passat. Els afectats entenen que la desescalada és fictícia. La seva situació, diuen, és desesperada.

Des d’on també arriben crítiques és des del transport per carretera. L’exclusió de les ajudes del Govern balear i el Consell de Menorca representa -denuncien- una dura patacada per al sector, especialment per al transport discrecional de viatgers, que ha patit un descens de la facturació del 90%. Es calcula que la crisi s’ha pogut menjar els beneficis de les empreses de transport de passatgers dels pròxims sis anys.

Pel que fa a la situació del transport regular ha perdut, durant la pandèmia, dos de cada tres usuaris i les empreses del sector se senten abandonades. Lamenten que els ajuntaments no hagin bonificat ni un sol dels impostos que recapten, cosa que ha obligat les empreses a donar temporalment de baixa els autobusos davant Trànsit. Enmig d’aquest clima, responsables de l’Associació d’Empreses de Transport de Menorca (ASTRAME) es reunirà dimarts amb el director general de Transports del Govern, abans de la reunió del Consell Balear de Transport on es podrien anunciar ajuts al sector.

26/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris