X

Sánchez demana al PP que “recapaciti” després de la ruptura de la renovació del CGPJ

Els populars han posat nom i cognoms als "esculls": els jutges progressistes Victoria Rosell i José Ricardo de Prada

26/02/2021

Sánchez demana al PP que “recapaciti” després de la ruptura de la renovació del CGPJ

Confirmada la ruptura. El Govern i el Partit Popular no arriben a un acord per renovar l’òrgan executiu del Poder Judicial espanyol que es troba encara en funcions. Una renovació que s’hauria d’haver produït fa més de dos anys i en què la Unió Europea ja ha estirat diverses vegades les orelles a Espanya.

Les dues parts reconeixen que hi ha esculls que han impedit arribar a un pacte. Uns esculls als quals els populars han posat nom i cognoms: el jutge José Ricardo de Prada, que va jutjar el cas Gürtel, i l’actual delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demana al PP que recapaciti i desbloquegi la situació renunciant als vetos.

On sí que s’ha produït acord és en el Consell d’Administració de Radiotelevisió Espanyola. A la Comissió de control de l’ens, l’administradora única s’ha mostrat molt crítica amb el Partit Popular en la que serà la seva darrera compareixença: “Esper que vostès deixin de denigrar TVE. Ja que ara tenen a gent del seu partit i que li segueixen dins del Consell d’Administració, ara deurien vostès tenir una altra postura amb TVE perquè és una cosa pública, és una cosa que pertany a tots els espanyols”, ha dit Mateo.

PSOE i PP han designat José Manuel Pérez Tornero com el seu successor. El Congrés ja va triar ahir els sis vocals que li corresponen, i ara serà el Senat el que culminarà el procés de renovació amb la votació d’altres quatre membres, que ja estan pactats.

26/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris