X

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

27/02/2021

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

L’any 2011 Líbia va començar un conflicte armat que no ha canviat gens 10 anys després. Continua morint gent que intenta fugir per la barbàrie del seu país. IB3 Notícies ha parlat amb el coordinador de l’Open Arms, que torna a navegar per les aigües de Malta des de fa un mes. Gràcies a ells, 146 persones han arribat a bon port en els darrers 15 dies.

Des de l’inici del 2021, segons la ONG, ja han mort 236 persones ofegades dins la mar, escapant del seu propi país, de ca seva. Una situació que ara ja fa una dècada que passa i que no millora gens. Només l’Open Arms ha salvat 146 vides en dues setmanes. 40 en un rescat i 106 en un altre.

“És una situació que no s’aturarà, per això la nostra tasca aquí és tan important”, diu Albert Mayordomo, coordinador de rescat d’Open Arms. “No només rescatam”, explica, “sinó que denunciem el que passa. Si no hi ha ulls al Mediterrani, aquesta situació continuarà, però no en sabrem res”.

Una altra flota que s’encarrega d’aquests salvaments són els guardacostes libis. Són finançats i entrenats per la Unió Europea i, tot i això, són els que més dificulten aquesta tasca. Tenen un centre de coordinació a Trípoli, a Itàlia, però no faciliten cap classe d’informació. No responen mai.

Quan la situació no podria ser més inhumana, s’hi afegeixen els protocols anti-Covid. Els migrants han de fer una quarantena als ports italians mentre els voluntaris ho fan dins la barca, fondejats enmig de mar i pensant un nou rumb. Un rumb, que en els millors dels casos, es creuarà amb nàufrags que demanen auxili.

27/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris